Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση

Όπως κάθε χρόνο, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση, θα μεταδώσει το σύνολο των λατρευτικών συνάξεων της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος σε απευθείας σύνδεση, από διαφορετικούς ναούς, προκειμένου όσοι ορθόδοξοι πιστοί δεν έχουν την δυνατότητα φυσικής παρουσίας στους ναούς, να μπορέσουν να παρακολουθήσουν έστω και εξ’ αποστάσεως την κορύφωση του Θείου Δράματος και την Ανάσταση.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ

ΠΡΩΙ

Θ. Λειτουργία από το Ι. Προσκύνημα Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου Αττικής, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η Ακολουθία του Νυμφίου, από τον ίδιο Ναό

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Ακολουθία του Νυμφίου (όρθρος Μ. Τρίτης) από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

Η Ακολουθία του Νυμφίου (όρθρος Μ. Τετάρτης) κατά την διάρκεια της οποίας ακούγεται το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αθηνών (οδού Αχαρνών), χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Το Ι. Μυστήριο του Ευχελαίου από τον Ι.Ν. Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Λιοσίων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η Ακολουθία του Νιπτήρος (όρθρος Μ. Πέμπτης) από τον Ι.Ν. Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Λιοσίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Καλαμάτας, χοροστατούντος του Μητροπολίθτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙ

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως από το Ι. Προσκύνημα Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου Αττικής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ο Επιτάφιος Θρήνος από τον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου

ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙ

Η Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως από τον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου

ΒΡΑΔΥ

Η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία από τον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Όλες οι μεταδόσεις θα είναι διαθέσιμες στους τηλεθεατές της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας της, www.orthodoxtv.gr καθώς και μέσω Facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/orthodoxtv.gr

Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση, είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «Αέναος» και μεταδίδει με σεβασμό στην παράδοση,  τον λειτουργικό πλούτο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Ελλάδα, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα για τον Οργανισμό στην διεύθυνση www.aenaos.org

Ετικέτες: